Bk 33 Ln
VanOpzij.JPG

Na enige tijd gereden te hebben in een rotte Acadiane werd ik verliefd op het gemak van de laadruimte maar baalde ik een beetje van het gebrek aan snelheid. Na wat puzzelen bleek een ombouw naar 4-cilinder wel te doen en tegelijk een leuke uitdaging. Een eerste poging om de Acadiane te herstellen bleek zinloos. De koets was te ver heen en daarop heb ik een andere Acadiane gevonden met schade aan de voorkant (aanrijding) maar met goede koets. Deze werd als nieuwe basis gebruikt en later kwam er een Ami-super chassis onder. De wielarmen en aandrijflijn zijn ook van een Ami-super. De motor is van een Axel (1299cc) en verder zijn er diverse onderdelen gebruikt van 3 Acadianes, een Dyane, een Eend en een Axel.

De keuring bleek via een vriendelijke keurmeester niet onoverkomelijk hoewel er wel enige creativiteit aan te pas is gekomen. Het uiteindelijk resultaat is een praktische en vlotte Acadiane zoals Citroen ze van begin af aan had moeten maken.

Momenteel is de auto geschorst omdat de motor wat olie lekt (bril-rubbers moeten vervangen).

Groet,
Pentcho Bodegom
Wageningen

Motorinhoud: 1299cc, 61 pk
Topsnelheid: 150 km/h
0-100km/h: 12 sec
Brandstof: LPG via gewikkelde leiding om de hotspotpijp.
Verbruik: 1 op 11 gemiddeld (veel korte ritjes op gas)
Tank: 60 liter LPG + 25 liter bezine
Bereik: 600 km op gas
Ledig gewicht: 800 kg
Laadvermogen: 355 kg
Kleur: Lindeblad groen

De getoonde afbeeldingen zijn afkomstig van verschillende bronnen waaronder http://members.lycos.nl/besteleenden/newpage.html , http://62.95.94.132/gallery/album04 (Martijn van Well), en eigen werk.